Årets Marknadschef:

Om utmärkelserna

 

marknadschef

Om utmärkelserna

Den 25 januari 2018 utser Marknadsföreningen i Stockholm Årets Marknadschef, Årets Disruptör, Årets Framtidslöfte och det företag som gjort Årets Varumärkesresa 2017.

Det allt mer fragmenterade medielandskapet ställer dagens marknadsförare och kommunikatörer inför helt nya utmaningar och möjligheter. Samspelet om att värna och bygga varumärke, inspirera och engagera, förstå kunden och navigera smart i floran av mängden kanaler, blir viktiga pusselbitar för en hållbar framgång.

 

Årets Marknadschef 2017Årets Marknadschef

Årets Marknadschef delas ut till en person som med ett framgångsrikt och innovativt ledarskap har medfört till ökat förtroende för företagets varumärke och utomordentliga affärsmässiga resultat.

Årets FramtidslöfteÅrets Framtidslöfte (ny)

Årets Framtidslöfte delas ut till en talang inom marknad och/eller kommunikation med förmåga att kombinera analys med kreativitet för att skapa aktiviteter som påverkar och ger effekt.

Årets DisruptörÅrets Disruptör (ny)

Årets Disruptör har en affärsidé som genom en enkel och prisvärd produkt/tjänst rör om i en traditionell marknad och därmed utmanar etablerade aktörer. Vår Disruptör har kunden i fokus och använder senaste tekniken för att nå framgång.

Årets VarumärkesresaÅrets Varumärkesresa (ny)

Årets Varumärkesresa går till det företag som genom nytänkande har åstadkommit en lyckad förflyttning av sitt varumärke under föregående år. Bolaget ska kunna redogöra för förflyttningen med stöd av mätningar/analyser gjorda av en tredje part. Vi premierar ett integrerat varumärkesarbete som tagit sig uttryck både i marknadsföring/marknadskommunikation men också i företagets agerande i övrigt som produktutveckling, kundbemötande etc.

Tidigare vinnare av Årets Marknadschef

2017: Patrik Nygren-Bonnier, IKEA (Årets Marknadschef), Malin Cronqvist, Help to Help (Årets Framtidslöfte), Karma (Årets Disruptör), Semcon (Årets Varumärkesresa)
2015: Catarina Falkenhav, ABBA the Museum
2014: Lina Söderqvist, Björn Borg
2013: Claes Dahlén, Mr Green
2012: Lars-Johan Strand, Stadium
2011: Mariette Kristenson, Pressbyrån och Lena Strand, Folksam
2010: Karl-Oskar Tjernström, Samsung Electronics
2009: Elenore Wolgers, Folkoperan
2008: Anders Forssten, Max
2007: Jonas Tränk, Wasabröd
2006: Anna Stinger, Tele2

 

 

Partners